Lassan három éve izgat a kérdés,hogyan tudnám minél hatékonyabban összehozni azt a két területet, amit szívvel-lélekkel szeretek csinálni: a (nyelv)tanítást és a coachingot. Természetesen nem tudom félretenni soha a bennem élő coachot az órák alatt sem, de eddig leginkább akkor jött elő, amikor időbeosztásról, tanulási technikákról, vizsgadrukkról volt szó. 

November közepén vállalati nyelvoktatási konferencián vettem részt. Nagyon fontos és hasznos nap volt (vállalati) nyelvtanárként, magántanárként, coachként egyaránt. És a nap végén, mikor hazafelé vonatoztam, már össze is álltak a körvonalai annak, amit jó ideje keresek: hogyan lehet egy „átlagos” nyelvvizsgára, érettségire, bármire készülést tudatosan coaching-szemlélettel felépítve végigvinni?

 

Tudod merre tartasz?

Néha meg kell állni. Szakítani magunkra egy napot, egy délutánt, és körbenézni. Hol vagyok most, honnan jöttem, merre tartok? Mit értem el, mi sikerült, mi nem annyira, mit tanultam belőle, kik állnak mellettem, kikre vagyok hatással, mi a következő lépés?

Mindenki életében vannak olyan dátumok, amiket már előre mérföldkőnek érez. Emlékszel, mennyire vártad, hogy végre 18 legyél? Vagy 25? Hogy milyen ijesztőnek tűnt a 30? És aki már túl van rajta, az akár bevallja, akár nem, bizony megállt egy pillanatra a 40. születésnapja előtt. És arra emlékszel, mi változott a születésnapod másnapján? Igen, semmi. Legalábbis jó eséllyel semmi. 

Kövess a facebookon

Elérhetőségeim

Telefon:

+36 70 / 944-9671

Email: 

info@lifecoachingszeged.hu

Hasznos információk

Adatvédelmi szabályzat

Együttműködési megállapodás

Csatlakozz hozzám

facebooktwitterinstagram

googledribbbleyoutube