Az első lépés

„A legtöbben meg vagyunk győződve arról, hogy hegyeket tudnánk megmozgatni, ha valaki eltakarítaná az útból a dombokat.”- szólt az első idézet, ami a kezembe akadt coaching tanulmányaim kezdetén és amit magammal vittem a legelső képzési napról.

És valóban. Egy darabig várunk, figyelünk, reménykedünk, hogy valaki majdcsak megkezdi a munkát. Eltakarít az útból minden akadályt. És ha végre tiszta a terep, kedvező minden körülmény, a csillagok állása és a széljárás, akkor jövünk mi és elegánsan, könnyedén arrébb rakjuk azt a hegyet, ami útját állja a csodálatos terveinknek.

letra

Legtöbbször azonban valami egészen más történik. Senki nem viszi el a dombokat, söpri föl a helyüket és terít elénk vörös szőnyeget, hogy az utolsó mozdulattal megkoronázhassuk a nagy művet, bekövetkezzen a várva várt változás. Bizony, azokat a dombokat is nekünk kell szép apránként elhordani, ha hozzá akarunk férni a hegyhez!  Ha nem tesszük, életünk végéig várhatunk, ilyeneket mantrázva: „Majd ha ezt megkapom…”, „Majd ha annyit keresek…”, „Majd ha ezt kifizetem…”, „Majd ha jobb kedve lesz…”, „Majd ha nem esik…”. Ismerős? A végtelenségig lehet sorolni. 

 

Mindig az első lépés a legnehezebb. Ennél nagyobb közhelyet keveset ismerek, ennek ellenére (vagy éppen ezért?) teljesen el tudom fogadni. Mindegy, miről van szó. Akár arról, hogy elkezdj-e sportolni, arról, hogy (újra) belevágj-e a tanulásba, hogy elvállald-e, megkérdezd-e, elmondhatod-e, hogy változtass-e bármin, vagy maradj abban, amit jól ismersz. Ha felmerül a változtatás gondolata, akkor érdemes körbejárni kicsit. Ki tudja, talán épp megérett az idő!

Gondold csak végig! Hányszor tűztél ki célokat és indultál el feléjük? Ha megtetted, hányszor hozott pozitív változást az életedbe? Ha nem léptél, hányszor jutnak ma eszedbe a kihagyott lehetőségek? Hányszor gondolkodsz azon, „mi lett volna, ha…” ?

 

Klienseim ezer dologban különböznek egymástól, valami azonban közös mindannyiukban. Változni, változtatni szeretnének, stabil önismerettel, tudatosan élni az életüket.

Célokat akarnak kitűzni, megdolgozni értük és elérni őket.

Ők már megtették az első lépést. Neked mi lenne az? 

Kövess a facebookon

Elérhetőségeim

Telefon:

+36 70 / 944-9671

Email: 

info@lifecoachingszeged.hu

Hasznos információk

Adatvédelmi szabályzat

Együttműködési megállapodás

Csatlakozz hozzám

facebooktwitterinstagram

googledribbbleyoutube